Spring naar content

Meld Misdaad Anoniem

23-09-2022 / 53 minuten

‘’Vastgoedexpert, weet jij wat wij niet weten?’’, dat is het onderwerp van de nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem (M.). Is er sprake van een (vermoedelijke) ongebruikelijke transactie en ben je als makelaar betrokken bij dit dossier, dan ben je op grond van de Wwft verplicht om dit te melden bij de FIU-Nederland. Ben jij geen directe belanghebbende, dan geldt deze meldplicht niet. Maar wellicht heb je wel waardevolle informatie.

Hoe kom je hier als makelaar mee in aanraking?
Vastgoed wordt regelmatig misbruikt voor criminele activiteiten, zoals drugs, de opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of het witwassen van geld. Dit heeft gevolgen voor de veiligheid binnen een buurt en heeft ook impact op de branche zelf. Als jij in het vastgoed werkt, weet je misschien wel wie de criminelen helpt bij de huur of aankoop van een pand. Met jouw melding kan veel ellende voorkomen worden zoals: onveilige werksituaties, bedreigingen, schade aan panden, onnodige kosten of het sluiten van panden, imagoschade en oneerlijke concurrentie.

Twee experts in de studio
Voor dit Weekly Webinar hebben we twee experts uitgenodigd: Annemarie van der Burg, projectleider bij Meld Misdaad Anoniem, en Marco Schmitz, operationeel specialist Politie Eenheid Limburg. Het webinar wordt gepresenteerd door Rolph Limpens, beleidsadviseur bij Vastgoedpro.