Spring naar content

Videomarketing: het belang van een persoonlijke video

29-09-2023 / 42 minuten

Als makelaar of taxateur heb je veel persoonlijk contact met verkopers en kopers. Dit persoonlijke contact is erg belangrijk voor een fijn en goed koop- of verkooptraject. Online is persoonlijk contact maken lastig, maar toch wil je een goede eerste indruk achter laten met je website of social media pagina.

Laat jezelf zien

Met een goede video waarin je jezelf voorstelt en vertelt wie je bent, is het mogelijk om wel online jezelf persoonlijk te presenteren aan mogelijke kopers of verkopers. Een goed hulpmiddel hierbij is een persoonlijke video, oftewel een portretvideo. Door videomarketing slim in te zetten kun je online veel winst behalen en kan het helpen bij het realiseren van doelen zoals bijvoorbeeld meer klanten of personeel. 

Naast persoonlijke video’s, zoals portretvideo’s, zijn er ook andere video’s. Denk aan informatieve video’s, video’s van podcasts of interviews met medewerkers. 

Win online vertrouwen

Video is online het meest gebruikte medium om vertrouwen te winnen bij bijvoorbeeld nieuwe prospects. Uit onderzoek blijkt een goede video veel vaker wordt gedeeld op social media dan een lange lap tekst. In 2020 was ruim 80% van het online social media verkeer video. 

Bijna 30% van de kijkers na het zien van de video meer informatie op over het onderwerp of het bedrijf. Bij het promoten van de video bij een specifieke doelgroep zal dit percentage nog een stuk hoger liggen. 
Kevin Ike van videoproductiebedrijf Van Ei naar Kip vertelt in dit webinar meer over de kansen van videomarketing voor vastgoedprofessionals.