Spring naar content

Warmtepompen

08-04-2022 / 50 minuten

Een warmtepomp is goed voor het klimaat: je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo’n 20 tot 45%. En ook je energierekening gaat omlaag. Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater te halen en daarmee een woning te voorzien van verwarming en eventueel warm water. Er zijn verschillende soorten warmtepompen: een hybride warmtepomp, volledig elektrische warmtepompen, een ventilatiewarmtepomp. 

In dit webinar behandelen we enkele vragen, zoals: kun je in iedere woning een warmtepomp installeren? Welke pomp is het meest effectief? Hoelang gaat zo’n pomp mee? 

Roelof Piest gaat hierover in gesprek met Tjerk Christenhusz, Manager Productmanagement & Technical Training en Martijn Kok, Sr. Manager Sales Regio Noord bij Nefit Bosch Thermotechniek. 
Tjerk is verantwoordelijk voor de introducties van nieuwe producten en het bestaande productassortiment. Martijn focust zich op het volledige commerciële traject, omzet en afzet van alle relaties (installateurs, groothandel, woningcorporaties, aannemers etc.) in Noord Nederland. 

Nefit is van oudsher Nederlands bekendste verwarmingsmerk. Als eerste bedrijf ter wereld introduceerde Nefit de hoogrendementsketel of HR-ketel. In de decennia daarna gold deze technologie internationaal als standaard. Als onderdeel van wereldspeler Bosch biedt Nefit Bosch al 12 jaar een breed programma aan warmtepompen. Zij ontwerpen en produceren zowel lucht- en ventilatiewarmtepompen, als bodemwarmtepompen, voor zowel woningen, als bedrijven en utiliteit. Nefit Bosch investeert de komende jaren 100 miljoen euro in warmtepompen en het ontwikkelen van nieuwe warmtepomptechnologie in het R&D- en productiecentra in Europa.